În acest an, în premieră, Ministerul Educației și Cercetării prin intermediul Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, în comun cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale prin Direcțiile de Asistență Socială și Protecție a Familiei teritoriale și Centrele de cazare a refugiaților a identificat soluții pentru asigurarea odihnei copiilor din familiile refugiate din Ucraina în taberele de vară din Republica Moldova, monitorizând permanent situația în cauză.

n același timp, autoritățile publice locale au depus eforturi în vederea creării unor condiții de trai mai bune pentru familiile refugiate, inclusiv pentru încadrarea copiilor în activităţile cultural-artistice, sportive și distractive în perioada vacanței de vară. Astfel, până în acest moment, în taberele de odihnă de pe teritoriul republicii s-au odihnit circa 180 de copii refugiați din Ucraina.

Ministerul Educației și Cercetării vine în ajutorul și susținerea copiilor și adolescenților atât din familiile refugiate, cât și din Republica Moldova, acordând atenție sporită organizării odihnei copiilor și dezvoltării relațiilor de comunicare și prietenie. În acest an, Ministerul Educației și Cercetării oferă suplimentar bilete gratuite la Tabăra de vară pentru copii ,,Perlele Nistrului” din or. Vadul luiVodă în următoarele perioade ale verii:

 

31.07. – 09.08.2022 (schimbul I), 200 de copii,

11.08. – 20.08.2022 (schimbul II), 200 de copii,

22.08. – 31.08.2022 (schimbul III), 400 de copii.

Tabăra de odihnă va pune la dispoziţia copiilor cazare, alimentare (de 4 ori pe zi), program educativ, cultural-artistic și sportiv. Toate activităţile vor fi ghidate de cadre didactice specializate, iar securitatea copiilor va fi asigurată de către administraţia taberei.

Odihna copiilor în tabăra „Perlele Nistrului” din or. Vadul lui Vodă este organizată în coordonare cu Centrul Unic de Gestionare a Crizei, cu susținerea financiară din partea UNICEF Moldova, Fundației SOROS și Agenției Catholic Relief Services.

Ministerul Educației și Cercetării, în comun cu Organele locale de specialitate în domeniul învățământului, este preocupat de monitorizarea atentă a activității taberelor de odihnă, care s-au redeschis după doi ani de pandemie, de diversificarea programelor educaționale și de participarea unui număr mai mare de copii la odihna activă, astfel încât să beneficieze de vacanță plăcută și amintiri frumoase.

Imprimare