Directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) Viorel Furdui  este primul absolvent din Republica Moldova al studiilor organizate de Asociația Internațională de Management din Statele Unite ale Americii  https://icma.org/ , pentru formarea city managerilor sau administratorilor publici.

Participarea la cursul (cu o durată de șase luni)  pentru administratorii publici din mai multe țări ale lumii a devenit posibilă grație cooperării CALM cu Asociația Administratorilor Publici din România.

Conceptul de administrator public este nou pentru Republica Moldova, dar unul implementat în România și alte state.  500 de APL din România au administratori publici, atragerea investițiilor și dezvoltarea comunităților fiind rezultatele esențiale ale acestor specialiști.  

CALM a semnat un acord de cooperare cu Asociația Administratorilor Publici din România în anul 2021. În rezultatul stabilirii acestui parteneriat, un grup de primari de orașe din Republica Moldova a întreprins o vizită de studiu în mai multe orașe ale României pentru a cunoaște cum funcționează acest concept de administrator public. De asemenea, reprezentanți ai Asociației Administratorilor Publici din România au întreprins o vizită în statul nostru pentru a-i informa pe primari despre rolul administratorului public în consolidarea capacităților APL, în atragerea investițiilor și dezvoltarea comunităților.

CALM și Asociația Administratorilor Publici din România au ca obiectiv promovarea și implementarea acestui concept în Republica Moldova.

Imprimare