Zinaida Mocanu este primară la primul mandat în comuna Obreja Veche, raionul Fălești.

Localitatea Obreja Veche are 2560 locuitori, are agenți economici, 6 SRL , printre aceștia fiind SRL”TOWERING NUTS” care se ocupă cu prelucrarea nucilor.

Obreja Veche se mândrește cu folcloristul Sergiu Moraru a cărui nume îl poartă gimnaziul din sat.

APL din Obreja Veche își dorește foarte mult să se înfrățească cu alte localități.

Printre partenerii cu care s-a reușit implementarea mai multor proiecte în localitate se numără: FISM, Fondul De Eficiență Energetică, Ambasada Germaniei în R. Moldova.  Construcția apeductului și sistemului de canalizare a fost posibilă datorită  cooperării cu Fondul  Național Ecologic, iar renovarea trotuarelor din Obreja Veche a devenit posibilă grație Programului Comunitatea Mea.

Proiectul „Plantarea copacilor pe plantații protejate” a fost realizat prin intermediul GAL „Urmașii lui Leornardo”.

 

Despre Rețeaua Femeilor din cadrul CALM, primara spune că aceasta are un rol deosebit de importante, fiind suportul necondiționat al primarelor. „CALM ne sprijină mereu, ne instruiește, ne ghidează. Datorită CALM cunoaștem mai bine prevederile legislației și prindem la curaj pentru a fi activi.”

Zinaida Mocanu are toată admirația pentru toate femeile primare și este convinsă de faptul că  lucrurile bune care se fac pentru tine se uită, iar cele care se fac pentru comunitate rămân în eternitate.

Primara își dorește ca localitatea să aibă acces la apă potabilă, să existe locuri de muncă astfel încât oamenii să nu mai plece peste hotare. Un alt obiectiv al alesei locale este deschiderea unei case muzeu, iar oamenii să prețuiască ceea ce se face pentru comunitate.

Imprimare