Felicitări, dragi colegi din administrația publică locală!

Deschiderea negocierilor de aderare pentru R.Moldova la Uniunea Europeană reprezintă o șansă istorică de dezvoltare a comunităților noastre!
Consiliul European a decis să deschidă negocierile de aderare pentru Republica Moldova.
 
Mulțumim tuturor celor care au contribuit ca acest vis să devină realitate: conducerii statului, APL, societății civile, mediului academic și oamenilor simpli pentru efort, răbdare și încredere!
Astfel, 14 decembrie 2023 va deveni o zi istorică pentru Republica Moldova, pentru că astăzi se renaște speranța într-un viitor demn aici, acasă, alături de copiii și părinții noștri. Republica Moldova este susținută de cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene pentru a deveni parte a acestei familii care are la baza creării sale democrația și bunăstarea cetățenilor.
Având parte de tot acest sprijin, inclusiv a fraților noștri de peste Prut, din România, satele și orașele noastre vor avea mai multe oportunități de dezvoltare iar primarii, cu siguranță, vor face tot ce depinde de ei pentru a atrage fondurile europene în localitățile noastre. De azi înainte Europa înseamnă și Republica Moldova și nu avem în vedere doar poziționarea geografică. Pășim cu încredere într-o nouă etapă în care Europa își va face tot mai mult simțită prezența în infrastructura din comunitățile noastre, în nivelul de trai al cetățenilor noștri, în justiția dreaptă, în sistemul medical și educațional performant, în susținerea afacerilor mici și mijlocii, în crearea locurilor de muncă atractive. Începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană poate însemna și încetinirea exodului populației, dar și determinarea multor reprezentanți ai diasporei să revină acasă. Decizia de astăzi înseamnă și alinierea la standardele țărilor care aleg democrația, nu totalitarismul, aleg libertatea de exprimare, nu cenzura, aleg un viitor demn pentru urmașii lor.
 
Încă de la crearea CALM în 2010 am militat pentru descentralizare, autonomie și democrație locală – valori europene fundamentale și de necontestat în țările UE. Ne bucurăm că astăzi munca tuturor aleșilor locali care au îmbrățișat aceste valori este materializată prin adoptarea acestei decizii istorice! Să fie într-un ceas bun și să ne mândrim că suntem copiii acestui pământ!
Imprimare