Un proiect cu o valoare de peste 11 milioane de lei din FNDRL a ajuns la final. Locuitorii satului Bîrnova, raionul Ocnița, au acces la apă  grație programului „Satul European”.

Proiectul a asigurat construcția a 26 de kilometri de rețea de apeduct și a unei stații de pompare a apei. Aceste măsuri au permis asigurarea accesului facil la apă potabilă pentru 950 de gospodării casnice, principalele instituții publice și pentru mai mulți agenți economici din localitate.

Această realizare va aduce beneficii imediate și durabile pentru locuitorii satului, oferindu-le posibilitatea de a-și desfășura activitățile zilnice fără restricții și cu un nivel ridicat de confort.

Directorul ONDRL, Mihail Croitoru a menționat că astfel de proiecte sunt deosebit de importante în dezvoltarea comunităților rurale, deoarece contribuie la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, crearea de condiții mai bune și modernizarea infrastructurii locale.

„Proiectul din Bîrnova, reprezintă o victorie majoră în special pentru locuitorii din sat, deoarece acum au acces la unul dintre cele mai esențiale bunuri – apa potabilă!  Totodată, este și un succes remarcabil al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale care demonstrează astfel sprijinul și angajamentul său pentru dezvoltarea rurală și îmbunătățirea traiului cetățenilor la noi Acasă”, a mai spus directorul.

Menționăm că, până în prezent în alte 25 de localități din Republica Moldova s-au implementat cu succes proiecte similare. Urmare a realizării acestor proiecte, s-au construit circa 130 de km de rețele de alimentare cu apă, ceea ce permite accesul la apă pentru aproximativ  35 de mii de cetățeni.

Imprimare