Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și Primăria municipiului Edineț au semnat vineri, 3 septembrie 2021, contracte de antrepriză, supraveghere tehnică și drept de autor pentru proiectul de infrastructură „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț”, finanțat de Uniunea Europeană. Ceremonia de semnare a contractelor a avut loc la Bălți, în incinta ADR Nord.

Lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț urmează să fie executate, în decurs de 10 luni calendaristice, de asocierea SA „Darnic-Gaz” (lider de asociere) – SRL „Instal Service Technology”, SRL „AM-Sisteme”, SRL „Montex-Gaz”. Valoarea contractului de antrepriză se cifrează la 57,98 milioane lei, din care 8 milioane lei reprezintă cofinanțarea din partea Primăriei municipiului Edineț.

În cadrul aceluiași eveniment au fost semnate încă două contracte: pentru serviciile de supraveghere tehnică a lucrărilor și pentru serviciile de supraveghere de autor în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț”. Drept câștigătoare pentru prestarea serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor a fost desemnată SRL „Almape”, cu oferta contractuală în valoare de 539.250,47 lei, supravegherea de autor urmând a fi realizată în procesul desfășurării lucrărilor de construcție-montaj de SC „Apcan Proiect” SRL, conform contractului încheiat cu această companie, în valoare de 173 951,76 lei.

Lucrările de construcție finanțate de Uniunea Europeană vor include măsuri de infrastructură precum extinderea și reabilitarea rețelelor de distribuție și aducțiunii cu o lungime de 34 km, precum și regionalizarea serviciilor de alimentare cu apă. Astfel, peste 8.500 de locuitori ai orașului Edineț vor avea acces la apă potabilă sigură.

Implementarea măsurilor de aprovizionare cu apă va contribui la modernizarea infrastructurii pentru furnizarea serviciilor de aprovizionare cu apă în orașul Edineț, sporirea ratei de conectare și accesul populației la apă potabilă de calitate, îmbunătățind astfel condițiile de trai ale cetățenilor și contribuind la îmbunătățirea stării de sănătate a acestora.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț” este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Imprimare