A avut loc recepția la terminarea lucrărilor preconizate în cadrul proiectului Construcția Sistemului de iluminat public stradal cu utilizarea sistemului inteligent de management energetic din satul Feștelița, raionul Ștefan Vodă, transmite PROVINCIAL.

Proiectul respectiv este finanțat de Uniunea Europeană și Agenția pentru Eficiența Energetică prin programul „Convenția primarilor – proiecte demonstrative”. Valoarea totală a proiectului constituie 1 892 216,58 lei. În cadrul proiectului a fost modernizat și extins Sistemul de Iluminat Public al satului Feștelița, utilizând 239 corpuri de iluminat de tip LED cu puterea de 40 W cât și 2 corpuri de iluminat cu panou fotovoltaic. Mai mult decât atât a fost implementat Sistemul de control și monitorizare a iluminatului public prin intermediul PLC (POWER Line Comunication).

Reamintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Cristina Pendea

Imprimare