Un drum important, care leagă cinci localități din raionul Ialoveni, satele Țipala, Pojăreni, Costești, Zâmbreni și Horești, va fi reabilitat.

Suportul financiar pentru realizarea proiectului va fi asigurat de Banca Mondială, cofinanțat de Fondul Rutier.

În dimineața zilei de 5 noiembrie, actualul primar al comunei Țipala, Silviu Bivol, într-un filmuleț video postat pe Facebook le-a mulțumit tuturor celor care s-au implicat pe parcursul anilor pentru ca într-un sfârșit acest drum important care traversează localitatea să fie reparat. Acesta a prezentat și câteva imagini în care se vede clar care e starea actuală a drumului ce urmează să intre în reparație din 1 decembrie.

”Dragi săteni, vreau să vă comunic că lucrurile se mișcă spre bine. Antreprenorii ne vor informa cum se vor desfășura lucrările în localitate. Sperăm ca acest drum, G 105, care  acum dă mare bătaie de cap tuturor transportatorilor și conducătorilor auto, să devină un drum pe placul tuturor. Le mulțumesc tuturor, inclusiv acelor primari care s-au implicat în anul 2015 pentru include acest drum în rândul celor prioritare pentru a fi reparate ”, a declarat Silviu Bivol.

Coridorul 16 are o lungime de aproape 35 de km, iar reabilitarea acestuia va costa 63,5 milioane de dolari. Lucrările de reconstrucție vor începe în data de 1 decembrie și urmează să fie încheiate timp de 18 luni.

Imprimare