Locuitorii comunei Zagarancea, raionul Ungheni au rămas surprinși când de onomastica lor au fost sunați și felicitați chiar de către primar.

Localnicii au fost suprinşi să afle că despre ziua lor de naştere cunosc nu doar membrii familiei sau prietenii apropiaţi, ci şi administraţia publică locală.

De la o vreme, primarul Mihai Burlacu nu lasă telefonul mobil din mână şi telefonează omagiaţilor, le urează calde şi frumoase urări, scrie unghiul.info.

„M-am gândit că astfel vom ţine legătura strânsă cu oamenii din comună. Celor care s-au născut aici, dar sunt cu traiul în alte sate din ţară sau chiar sunt plecaţi peste hotare, le vom aminti de baştină. E un mod de a-i susţine moral pe cei care se află departe de familie, dar totodată şi de a le mulţumi tuturor pentru susţinerea oferită la implementarea proiectelor.

Din februarie, când s-a născut ideea, şi până în prezent au fost felicitate circa 1.000 de persoane.

De exemplu, doar în luna iunie, în comună sunt omagiaţi 222 de oameni. Primarul spune, că se va strădui să le sune tuturor, deşi sunt foarte mulţi omagiaţi.

Mihai Burlacu zice că a încercat să le spună un cuvânt bun şi prin intermediul internetului, dar prin telefon i s-a părut mult mai eficient, chiar dacă implică şi cheltuieli băneşti.

Imprimare