Un turneu amical de fotbal între primarii din Moldova și Ucraina a avut loc la data de 11 aprilie la Strășeni. Chiar dacă jucătorii spun că pe teren situația a fost destul de tensionată într-un final a învins prietenia. Funcționarii publici ucraineni au venit în țara noastră pentru a participa la summitul internațional al primarilor.

Diana AMBROS, REPORTER PRO TV:  „Primarii din Moldova și Ucraina au schimbat costumele clasice pe cele de sport și sunt determinați să obțină victoria. Jocul prietenesc totuși încinge spiritele participanților. Meciul, care are loc pe stadionul din Strășeni este monitorizat de doi arbitri profesioniști.”

Au concurat, în total, 4 echipe de fotbal: două din Moldova și două din Ucraina. Partidele amicale nu au trecut fără incidente.

Ion TULBURE, VICEPREȘEDINTELE RAIONULUI TELENEȘTI:  „Primim o plăcere și noi și frații din Ucraina, colegii. Sper să fie un meci interesant, să câștige cel mai puternic, iar la urmă prietenia.”

Gheorghe PÎRCIU, PRIMARUL COMUNEI CIOBALACCIA, CANTEMIR:  „Noi suntem solidari cu Ucraina, ceea ce se întâmplă acolo e o nelegiuire. Este un turneu la Strășeni pentru pace. Acum sunt la al doilea mandat, iar fotbalul pentru mine e tot.”

Primari ucraineni au venit în Moldova pentru a participa la summitul internațional al primarilor, care va avea loc mâine la Dănceni.

Volodymyr SHMATKO, PRIMARUL ORAȘULUI CHORTKIV, UCRAINA:  „Astăzi avem o activitate înainte de summit, avem o zi bună, jucăm fotbal, un tunreu al prieteniei pentru pace.”

Bogdan KELICHAVYI, PRIMARUL ORAȘULUI KOPYCHYNTSI, UCRAINA:  „Îmi place fotbalul, dar sportul meu de bază este baschetul. De fapt, totul este despre comunitate, despre interacțiunea cu primarii, alți oameni putem discuta despre problemele noastre. ”

Turneul amical a fost organizat de Congresul Autorităților Locale din Moldova.

Viorel FURDUI, PREȘEDINTELE CALM:  „Se numește turneul primarii uniți pentru pace și solidaritate cu Ucraina. În acest fel să sensibilizăm opinia publica în favoarea susținerii Ucrainei, a localităților din Ucraina, sunt mulți prieteni de-ai noștri.”

Turneul de astăzi este și o pregătire pentru Campionatul European de Fotbal al Primarilor, care va avea loc în luna mai, în Germania, la care vor participa echipe din Austria, Cehia, Italia, Moldova, România, Ucraina și alte țări.

Imprimare