Anul 2019 a fost foarte important pentru comuna Sipoteni. Au fost desfășurate mai multe activități menite să pornească localitatea spre o dezvoltare economică punctată și bine planificicată. Din luna iunie până în decembrie au avut loc următoarele evenimente:
1. Prima întâlnire cu primarul și echipa sa
2. Crearea echipei economice locale
3. Întruniri cu reprezentanții celor mai relevante domenii economice și 2 vizite de studiu (pe producere legumicolă și turism)
4. Prima adunare a oamenilor de afaceri și adoptarea Foii de parcurs în domeniul dezvoltării economice
5. Inițierea elaborării Conceptului strategic de dezvoltare a turismului
6. Comuna Sipoteni devine partenerul proiectului UE Primarii pentru creștere economică
7. Seminare de instruire pe turism, mărci, apicultură
8. Câștigarea proiectului Sipoteni-Capitala Tineretului și a unui grant de 1 mln. lei de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pentru implementarea acestui proiect
9. Inițierea parteneriatului cu ANTRIM, Consiliul Raional Călărași, Centrul de Consultănță în Afaceri pentru a asigura dezvoltarea economică locală.
Pentru anul 2020, Primăria Sipoteni, împreună cu Asociația de băștinași Baștina Sipoteni își propune să aplice pentru obținerea grantului destinat dezvoltării economice locale, oferit de Swiss Cooperation in Moldova în Moldova, prin intermediul proiectului UNDP Moldova Migraţie şi dezvoltare locală (MiDL). De asemenea, se propune de a aplica și la alte concursuri de proiecte pe infrastructură, servicii publice și dezvoltare economică.
Imprimare