Migrația devine un fenomen ce afectează tot mai mult satele și orașele Republicii Moldova. Primarii spun că în sate rămân oameni bătrâni, neputincioși și copiii. Ce încercări fac aleșii locali în speranța de a stopa acest fenomen aflăm în cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM de la Bobeica Marcel, primarul comunei Gangura, Ialoveni; Emilia Albu, primar de Mereșeuca, Ocnița; Radu Urechean, primarul comunei Larga, Briceni; Iurii Seinic, primar de Gârbova, Ocnița; Lilian Țapu, primar al comunei Colicăuți, Briceni și Viorica Oleinic primar al comunei Berlinți, Briceni.
Din 2016 în Republica Moldova a fost lansat proiectul PNUD „Migrație și Dezvoltare Locală care are ca obiectiv integrarea migrației în dezvoltarea locală. Săptămâna aceasta mai mulți aleși locali au mers la Strășeni pentru a afla cum a reușit această comunitate să transforme migrația dintr-o problemă într-o oportunitate. Despre acest subiect vorbim cu Victoria Ivancioglo, reprezentantul proiectului PNUD, Eugenia Sîrghi, primarul Satului Nou, Cimișlia și Sergiu Racila, primarul de Carabetovca, Basarabeasca.
Emisiunea „La Înălțime cu CALM este transmisă în fiecare zi de sâmbătă, de la ora 10.00, la Eco FM și în fiecare zi de duminică, de la ora 14.10, la Jurnal FM. Toate edițiile noastre le găsiți pe calm.md. Vă mulțumim pentru că alegeți să fiți „La Înălțime cu CALM! Oamenii informați sunt puternici!

Emisiunea din 22.12.2019 partea I

Emisiunea din 22.12.2019 partea II

Imprimare