În raionul Ștefan Vodă, locuitorii din Răscăieți continuă tradiția începută anul trecut – plantarea unei păduri împletite. La data de 17 februarie, aproximativ 50 de localnici s-au adunat în piața localității pentru a contribui la o acțiune ecologică. Ideea a venit din partea unui consătean stabilit în Marea Britanie.

Acum un an, în satul Răscăieți din raionului Ștefan Vodă, au fost plantați 100 de copaci împletiți. În ciuda condițiilor secetoase, copacii au rezistat și s-au dezvoltat într-o simbioză perfectă cu mediul lor înconjurător.

Comunitatea locală și-a propus plantarea a peste 1000 de copaci în acest an. Determinați și motivați de dorința de a face o schimbare pentru viitorul lor și pentru mediu.

Andrei Rudenco, stabilit în Marea Britanie spune că ideea de a planta copaci împletiți a apărut în timpul pandemiei cu scopul de a atrage turiști pentru a dezvolta localitatea. Crearea unei păduri împletite, ar deveni o atracție unică, oferind un peisaj remarcabil.

„Anul trecut am plantat 100 de copaci, dintre care în proporție de 70 la sută, s-au prins. Anul am împletit peste 300 de copaci , ceea ce este un rezultat foarte bun. Ideea a apărut acum câțiva ani, în pandemie. Vorbisem cu prietenii și ziceam că trebuie să facem ceva în sat pentru a atrage turiști. Scopul final este de a atrage turiști pentru a dezvolta satul”, spune Andrei Rudenco.

Imprimare