În perioada 22 – 25 ianuarie 2014 în Republica Moldova are loc vizita de studiu și schimb de experiență a delegației reprezentanților autorităților locale din Georgia în număr de 20 primari, consilieri locali, experți, reprezentând majoritatea partidelor politice din Georgia. Delegația fiind condusă de către Ambasadorul Georgiei la Consiliul Europei Dl. Mamuka Jgenti și Dl Mamuka Abuladze, Președintele NALAG, co-președintele CORLEAP.

Scopul vizitei este familiarizarea cu activitatea autorităților locale din Moldova, evoluţii, tendinţe şi provocări în ceea ce priveşte problemele autonomiei locale în Republica Moldova, cu activitatea Congresului Autorităților Locale din Moldova, schimbul de experiență și stabilirea relațiilor de colaborare. 

Astfel, delegația din Georgia a avut întruniri cu conducerea și membrii CALM-ului, reprezentanții primăriei Chișinău, Ministerului de Externe și Integrării Europene, precum și cu membrii Comisiei Parlamentare Administrație Publică și Dezvoltare Regională.

Imprimare