Congresul Autorităţilor Locale din Moldova (CALM) în cadrul proiectului de „consolidare a capacităților autorităților publice locale din Moldova în domeniul gestiunii serviciilor de aprovizionare cu apă și canalizare” cu suportul financiar al USAID organizează prezentarea studiului “Cooperarea intercomunitară în vederea eficientizării serviciilor publice locale de aprovizionare cu apă și de canalizare: posibilități, lacune, bariere legale actuale și propuneri de modificare a cadrului legislativ”. Prezentarea va avea loc vineri, 18 octombrie 2013, începând cu orele 10.00, în incinta Sălii de conferință „Saxophone”, Jazz Hotel, situat în mun. Chișinău, strada Vlaicu Pârcălab, nr.72. La eveniment au fost invitați circa 50 de reprezentanți ai Autorităților Publice Centrale, Autorităților Publice Locale de nivelul I și II precum și reprezentanții comunității donatorilor și partenerilor de dezvoltare.

Obiectivul principal al evenimentului este prezentarea rezultatelor studiului elaborat de către Echipa de Experți  CALM, care abordează modelele de cooperare posibile în condițiile legislației actuale, situația actuală în Republica Moldova în domeniul cooperării intercomunitare, aprovizionării cu apă și canalizare, experiența altor  țări în domeniul cooperării intercomunitare (în special România și Macedonia) precum și o serie de concluzii, recomandări și propuneri de modificare a legislației.

Este important de menționat că studiul este un rezultat al consultărilor active cu reprezentanții APL cât și al reprezentanților comunității partenerilor de dezvoltare implicați în acest domeniu.

Serviciul comunicare si relaţii cu publicul al CALM:

 

tel. 0(22) 22-35-09, tel/fax. 0(22) 22-35-29, 0(22) 21-32-35, e-mail: info@calm.md.

Agenda Evenimentului

Imprimare