Municipiile Cahul şi Constanţa (România) vor dezvolta relaţii de colaborare, ce urmează a fi stabilite într-un Acord de înfrăţire. Posibilitatea semnării documentului a fost examinată de edilul cahulean, Nicolae Dandiş, în cadrul unei recente vizite la Constanţa.

Potrivit Primăriei Cahul, Nicolae Dandiş a avut o întâlnire cu edilul Constanţei, Vergil Chiţac, “în vederea stabilirii unor relaţii de colaborare multilaterale între cele două municipii”.

“Am apreciat deschiderea şi dorinţa de a semna un Acord de înfrăţire, după aprobarea acestuia în cele două consilii locale. Realizarea unor acţiuni comune, de ordin cultural, sportiv şi social, este doar unul din domeniile asupra cărora s-a convenit să revenim cu detalii în procesul lucrului. Mai ales, că pentru 2021-2022, municipiul Constanţa a fost desemnat Capitala Tineretului din România”, a spus Dandiş.

În primăvara acestui an, municipiul Cahul s-a înfrăţit şi cu oraşul Iaşi (România), după ce, pe 27 martie, la Primăria ieşeană, edilii celor două localităţi au semnat un acord în acest sens.

Municipiul Cahul are semnate mai multe acorduri de colaborare cu oraşe din Bulgaria, Franţa, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Ucraina, însă cele mai multe localităţi care au relaţii speciale cu oraşul denumit „capitala de sud” a Republicii Moldova sunt din România.

Sursa: Moldpres

Imprimare