Nu mai tărăgănați cu reformele de descentralizare la nivel local!  Acesta este mesajul pe care Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) l-a transmis către actuala guvernare, astăzi în cadrul unei conferinţe de presă, anunță Politik.md.

Reprezentanții CALM au declarat că R. Moldova nu are nici o șansă de a se dezvolta, fără a înfăptui o reformă profundă la nivel local. Actualmente nu există motive de tărăgănare a reformelor de descentralizare.

Primarul de Colibași, din Cahul, Ion Dolganiuc a menționat că, CALM este pregătită pentru a participa eficient în acest program de guvernare pentru implementarea reformelor. Sperăm că cei de la guvernare vor auzi vocea noastră, vor fi mai deschiși și mai responsabili. Am ascultat ce spun cetățenii şi am ajuns la conluzia că oamenii sunt foarte decepționați. Ei își doresc o guvernare pragmatică. Noi suntem gata să fim parteneri buni ai guvernării și suntem foarte interesați ca această guvernare să fie una bună”, a declarat Ion Dolganiuc.
În același context, directorul executiv al CALM, Viorel Furdui,  a declarat că pe parcursul ultimilor 4 ani de când există, această organizație este vocea directă a poporului și nu se subordonează pardidelor politice.Suntem în perioada post electorală și ne exprimăm îngrijorarea cu privire la tărăganarea negocierilor a actualei guvernări. Nu vrem să fie implicați în actul de guvernare cei compomiși”, a spus Viorel Furdui. 
Totodată, membrii CALM au cerut guvernanților, prin intermediul unei declarații, să recunoască Reforma Administrației Publice Locale în calitate de prioritate de bază şi să adopte în regim de urgență proiectele de legi, care vizează reformele de descentralizare adoptate în prima lectură în legislatura trecută. De asemenea, administratorii de nivel local cer asigurarea unui cadru instituțional şi instituirea unui dialog între guvernare, autoritățile centrale și cele locale.
Imprimare