Președinta R. Moldova, Maia Sandu, președintele României, Klaus Iohannis, primul-ministrul român, Florin Cîțu, dar și alți membri ai Guvernului României sunt invitați să participe la sesiunea solemnă a Adunării Generale a Consiliului Autorităților Locale din România și R. Moldova, care se va desfășura la Sibiu, în perioada 16 – 19 septembrie, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Județean Sibiu.

Consiliul Județului Sibiu a aprobat joi, 26 august, încheierea unui protocol între Județul Sibiu și Asociația Comunelor din România, Filiala Județeană Sibiu.

„Scopul protocolului constă în implicarea Consiliului Județean Sibiu și a instituțiilor de cultură din subordine, respectiv Filarmonica de Stat Sibiu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul Junii” Sibiu și Complexul Național Muzeal ASTRA Sibiu, în organizarea în comun a sesiunii solemne a Adunării Generale a Consiliului Autorităților Locale din România și R. Moldova, în zilele de 17-18 septembrie 2021”, se arată în comunicat.

Ședința solemnă se va desfășura vineri, 17 septembrie, între orele 9 – 18, la Sala Thalia, imobil aflat în domeniul public al Județului Sibiu și în administrarea Filarmonicii de Stat Sibiu.

„Printre invitați se numără președintele României, Klaus Iohannis, președintele R. Moldova, Maia Sandu, primul-ministru Florin Cîțu, alături de o parte din membrii Guvernului, ambasadorul Republicii Franceze, ES Laurence Auer, precum și reprezentanți ai Rețelei Asociaților de Autorități Locale din Sud-Estul Europei (NALAS), ai Asociației Autorităților Locale și Regionale din Norvegia (KS) și ai secțiunii francize a Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa (AFCCRE)”, se arată în nota informativă.

Principalele subiecte care ar urma să fie dezbătute vizează analiza modalităților de promovare a drepturilor și intereselor autorităților locale din R. Moldova în cadrul instituțiilor europene; susținerea și promovarea participării unei delegații a autorității locale din R. Moldova la lucrările Comitetului European al Regiunilor, în calitate de observator; identificarea unor metode concrete de sprijin a autorităților locale din R. Moldova care să contribuie la creșterea capacității administrative a acestora; identificarea unor surse de finanțare pentru acțiuni de sprijin a autorităților locale din R. Moldova și lansarea unui program pilot de finanțare; adoptarea unei strategii și a unui plan de acțiuni în vederea dezvoltării relațiilor de cooperare dintre colectivitățile locale; dezbaterea modalităților de participare a reprezentanților Guvernului României cât și ai Guvernului R. Moldova la sesiunile Adunării Generale a Consiliului Autorităților Locale din România și R. Moldova (CALRRM).

Imprimare