Semnarea şi ratificarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere la Uniunea Europeană deschide noi posibilităţi de colaborare a ţării noastre cu partenerii europeni şi, în primul rând, cu România, avea să menţioneze la şedinţa de lucru, convocată recent în oraşul Cantemir, preşedintele acestui raion, Andrei Malaşevschi. 

În cadrul unor discuţii concrete au fost examinate oportunităţile de colaborare bilaterală a raionului Cantemir cu judeţele limitrofe, cu agenţii economici din partea dreaptă a Prutului. O atenţie deosebită în acest sens a fost atrasă unui obiectiv schiţat de ceva ani şi de o importanţă strategică pentru întreaga zonă de sud a Republicii Moldova. Este vorva despre reprofilarea podului de cale ferată Leca-Făcliu, ceea ce ar însemna transformarea actualului pod de cale ferată în pod mixt–feroviar, auto şi pietonal.

Aceasta ar fi, de fapt, o realizare concretă, mult aşteptată de către locuitorii raionului Cantemir, dar şi ai celor din raioanele vecine, or, reluarea traficului de mărfuri şi pasageri peste Prut ar facilita creşterea nivelului economiei din toată Regiunea de dezvoltare Sud.

pod

Despre acţiunile ce ar urma să fie realizate au vorbit la şedinţă: vicepreşedintele Consiliului Euroregiunii “Dunărea de Jos”, Avram Micinschi, preşedinte al raionului Cahul; Victor Alexeev, preşedintele organizaţiei Partidului Social Democrat din România în Republica Moldova; Florin Constantinescu, preşedintele Comisiei pentru Energetică şi Transport în Senatul României; Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui; Iulian Matachi, secretar de stat în Ministerul Transporturilor de la Bucureşti; Andrei Solomon, deputat în Parlamentul României; Andrei Cuculescu, reprezentant al Ministeruluiu Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova.

Imprimare