În jur de 70 de copii din satul Puhoi, raionul Ialoveni, beneficiază de condiții sanitare îmbunătățite în grădinița nr.2 “Foișor” pe care o frecventează. Este vorba de construcția unui grup sanitar nou și repararea celui existent. Realizarea proiectului a fost posibilă în cadrul Programului Național ”Satul European Expres”.

Tot în cadrul acestui program, în localiate, au fost construite și două terenuri de joacă pentru cei peste 600 de copii din Puhoi și satele învecinate.

Primarul localității, Nadejda Carajea, și-a exprimat recunoștința față de autoritățile centrale, care au făcut posibile aceste investiții.

„Este imposibil de a dezvolta localitatea fără a crea infrastructură favorabilă și prielnică pentru locuitorii satului. Renovarea grupurilor sanitare în grădinițele de copii nu este un lux, ci o necesitate care înseamnă, de fapt, respectarea dreptului copiilor noștri la sănătate și educație. Totodată, prin amenajarea celor două terenuri de joacă, în două sectoare diferite ale localității, am reușit să asigurăm copiilor o platformă eficientă de socializare și distracție, un mediu favorabil pentru dezvoltare. Suntem recunoscători Guvernului Republicii Moldova pentru sprijinul acordat”, – a menționat Nadejda Carajea.

Valoarea totală a investiției în cele două proiecte a fost de aproximativ 825 de mii de lei,  bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Imprimare