Primăria municipiului Chișinău va beneficia de un vehicul multifuncțional pentru întreținerea infrastructurii rutiere din partea administrației orașului Viena, Austria, acordată prin contract de donație. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Consiliul municipal Chișinău.

Autospeciala de model MAN va fi utilizată de serviciile municipale în special pentru deszăpezirea drumurilor pe timp de iarna. 

În context, Primarul General, Ion Ceban, a adresat mulțumiri autorităților de la Viena, pentru sprijinul acordat Chișinăului, autospeciala fiind o necesitate stringentă pentru regiile de salubrizare a orașului, înlocuind munca fizică grea în condiții de iarnă. 

„Mă bucur că în urma vizitei întreprinse la Viena în vara acestui an, am stabilit o colaborare frumoasă cu acest oraș, în vederea preluării experienței pe diverse domenii, cum ar fi cele de infrastructură, amenajarea spațiilor verzi, gestionarea deșeurilor și dezvoltarea urbană”, a precizat edilul capitalei.

Anterior Chișinăul a mai beneficiat, cu titlu gratuit, din partea Primăriei Viena de o autospecială pentu evacuarea deșeurilor și a unei ambulanțe.

Imprimare