Într-un mesaj adresat Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), președintele Comitetului European al Regiunilor, Vasco Alves Cordeiro, salută participarea președintei CALM, Tatiana Badan, în calitate de prim reprezentant al autorităților locale și regionale din Republica Moldova în cadrul evenimentului  dedicat Zilei Extinderii Uniunii Europene.  

„Evenimentul găzduit de Comitetul European al Regiunilor (CoR) este de o importanță crucială, iar implicarea autorităților locale în procesul de aderare la UE are un rol crucial. Această Zi a Extinderii a fost și una istorică, din moment ce reprezentanți din Republica Moldova și Ucraina, noi țări candidate la UE, precum și din Georgia, au participat pentru prima dată”, se menționează în adresarea COR.

„A fost o oportunitate de a sublinia importanța cheie a implicării autorităților locale în politica de extindere a UE pentru ca aceasta să devină una de real succes. Rolul autorităților locale și regionale în crearea de punți pentru cooperare a fost din nou confirmat și explicat”, a declarat Vasco Alves Cordeiro.

Menționăm că în cadrul Zilei Extinderii UE, președinta CALM, Tatiana Badan, a salutat decizia de a acorda țării noastre statutul de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, menționând că APL din Republica Moldova cunosc foarte bine experiența partenerilor și prietenilor din țările Uniunii Europene, inclusiv responsabilitățile, „dar și  oportunitățile care apar pentru statul nostru odată cu obținerea acestui statut.”

În contextul necesității realizării angajamentelor asumate de autoritățile statului nostru , președinta CALM și-a exprimat speranța că o prioritate în acest send va constitui continuarea reformelor de descentralizare, de administrație publică, de democratizare a țării, de îmbunătățire a climatului de afaceri, inclusiv la nivel local.

Un alt aspect important despre care a vorbit Tatiana Badan a vizat finanțările necesare pentru avansarea procesului de dezvoltare, investițiile în infrastructura locală și națională, dar și participarea autorităților locale din R. Moldova în cadrul structurilor europene, în primul rând, în cadrul lucrărilor Comitetului European al Regiunilor.

Imprimare