Copiii din satul Troițcoe, raionul Cimișlia, și-au reluat activitățile într-o grădiniță reabilitată cu sprijinul Guvernului.

Grădinița modernizată beneficiază de acoperiș nou și un bloc alimentar actualizat, în rezultatul unei alocări financiare de aproximativ 1 milion de lei din FNDRL.

Această reabilitare reprezintă un pas semnificativ în îmbunătățirea infrastructurii educaționale din localitate, oferind condiții mai bune pentru dezvoltarea armonioasă și educația copiilor.

Lucrările de reparație au inclus înlocuirea acoperișului vechi și deteriorat, asigurând astfel siguranța și confortul copiilor și personalului. De asemenea, blocul alimentar a fost modernizat, respectând cele mai ridicate standarde de igienă și siguranță alimentară, pentru a oferi copiilor o masă sănătoasă și echilibrată în timpul programului educațional.

Prin aceste inițiative, Guvernul își reafirmă determinarea de a crea condiții propice dezvoltării copiilor și de a promova egalitatea de șanse în accesul la educație.

Amintim ca programul „Satul European” cuprinde 496 de proiecte, iar până în prezent 24 de grădinițe din țară au fost renovate.

Imprimare