În satul Izvoare, raionul Florești, aproape 140 de elevi și cadre didactice vor începe noul an școlar într-un edificiu renovat. Cu sprijinul  Guvernului Republicii Moldova, în valoare de 5,3 milioane de lei, procesul de reconstrucție a gimnaziului din localitate, se finalizează în curând.

Printre aspectele remarcabile ale acestui proiect de renovare se numără eficientizarea energetică a clădirii, astfel încât să fie mai prietenoasă cu mediul înconjurător și să reducă consumul de energie. Un bloc energetic a fost complet reabilitat, iar pereții fațadei sunt termoizolați, asigurând confort termic și economii semnificative de energie.

De asemenea, acoperișul gimnaziului, care se întinde pe o suprafață impresionantă de aproape 2000 de metri pătrați, este în proces de reabilitare pentru a menține o temperatură optimă în sălile de clasă pe tot parcursul anului.

Această investiție majoră în infrastructura educațională din satul Izvoare va contribui la îmbunătățirea condițiilor de studiu și la creșterea calității actului educațional. Elevii și profesorii se vor bucura acum de un mediu modern și confortabil, care va stimula procesul de învățare și dezvoltarea personală.

La începutul noului an școlar, clopoțelul va răsuna în această clădire renovată, iar copiii și dascălii vor porni cu încredere în drumul lor către cunoaștere și succes, știind că au în spate sprijinul Guvernului Republicii Moldova și resursele necesare pentru a-și construi un viitor prosper.

Până în prezent, prin Programul Național „Satul European” au fost îmbunătățite condițiile de educație în 15 gimnazii, 24 de grădinițe precum și în 3 licee din țară.

Imprimare