Vești bune pentru pietoni. 20 de treceri pietonale din Capitală vor fi supraînălțate, iar pe alte 13 zebre vor fi amenajate spații de refugiu. Decizia a fost luată de către autoritățile municipale, după ce au fost înregistrate mai multe cazuri de tamponare a pietonilor. Lucrările de amenajare a trecerilor moderne vor începe luna viitoare. Deocamdată, nu se cunoaște de câți bani este nevoie.

Așa ar urma să arate trecerile pentru pietoni supraînălțate, care urmează să fie amenajate în 20 de puncte, identificate de către poliție.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: „O trecere modernă ar putea să apară și în fața acestui liceu de pe strada Florilor. Pentru ca mașinile să reducă viteza pe asfalt v-a fi turnat un strat de beton și montate indicatoare de atenționare.”

Acest bărbat a locuit în Suedia și le sugerează autorităților de la noi să i-a exemplu de la ei și să amenajeze spații de refugiu pe trecerile pietonale mari.

„În primul rând, trebuie de calmat traficul, pentru asta trebuie îngustate benzile și între sensurile de deplasare să fie făcute insulițe de refugiu. Adică, când un pieton traversează se oprește acolo și este în siguranță.”

 CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: Și această trecere, la recomandarea poliției, va fi amenajată. Este pe strada Matei Basarab în fața liceului, unde zilnic vin sute de elevi.”

„Ei nu se opresc merg cu viteză chiar și copii când merg la școală și e periculos, E salutabil așa ceva.”

„Este foarte bine, pentru că nu tot timpul șoferii se opresc să cedeze, este periculos.”

Responsabilii de la Primărie spun că lucrările de amenajare a trecerilor pentru pietoni vor începe luna viitoare.

VICTOR CHIRONDA, VICE-PRIMAR: „Când vor fi gata proiectele, Regia Exdrupo va purcede la amenajarea acestor treceri. Nu este un lucru complicat, nu necesită mari intervenții constructive, în decurs de o noapte pot fi amenajate. Vor fi iluminate suplimentar, marcate corespunzător.”

Viceprimarul însă nu ne-a spus care sunt costurile acestui proiect.

VICTOR CHIRONDA, VICE-PRIMAR: „Când vom avea costul total al proiectului îl vom publica. Dar Regia Exdrupo are pe acest an alocați bani, pentru măsuri de sistematizare a circulației rutiere.”

Potrivit poliției, de la începutul anului, în țară au avut loc 219 accidente cu implicarea pietonilor. Zece oameni au murit, iar peste 200 s-au ales cu traumatisme.

Imprimare