Victorin Slipenchi a devenit primar al comunei Corbu, Dondușeni la 35 de ani. Dorește să creeze condiții în comunitatea sa pentru ca măcar o parte din tineri să-și creeze viitorul acasă.

Ce v-a motivat să candidați pentru funcția de primar?

Victorin Slipenchi: După finisarea studiilor am revenit în comună. Am activat în calitate de director al școlii profesionale, consider că sunt pregătit și cunosc problemele localității. Știu că funcția de primar înseamnă o povară foarte grea, dar îmi doresc să contribui la dezvoltarea satului.

Puțin tineri revin acasă…

Victor Slipenchi: Trebuie măcar cineva să revină, altfel satele noastre nu au nici un viitor. Îmi propun să creez condiții în localitate pentru ca măcar o parte din tineri să-și vadă viitorul în sate.

De ce are nevoie comunitatea Dvs?

Victor Slipenchi: De multiple investiții capitale. Cu cât mai multe proiecte vom reuși să implementăm, cu atât mai bine va fi pentru toți cetățenii.

Aveți echipă la primărie care să scrie aceste proiecte sau această povară va fi mai mult pe umerii primarului?

Victor Slipenchi: Aceasta este, în mare parte, responsabilitatea primarului. Cunoașteți că nu există remunerare pentru o asemenea funcție.

Ce v-a motivat să participați la întrunirea primarilor din raionul Dondușeni?

Victor Slipenchi: CALM-ul este ca un avocat al primarilor care ne apără interesele și ne bucurăm de susținere din partea acestei organizații.

Vă mulțumim!

 

 

Imprimare