Un nou număr al ziarului „Vocea APL” a văzut lumina tiparului. Din ediţia curentă desprindem câteva subiecte, abordarea cărora am considerat-o imperios necesară pentru menţinerea atenţiei asupra problemelor din domeniul APL. 

Editorialul, cu titlul sugestiv: „FINITA LA COMMEDIA! TRENUL DESCENTRALIZĂRII ÎNTÂRZIE ÎN STAŢIA TERMINUS!”, scris de Viorel Furdui, director executiv CALM, readuce în prim-plan restanţele guvernării în ceea ce priveşte consolidarea autonomiei locale, în preajma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie.

Totodată, în cadrul rubricii: PUTEREA ÎN APLicare, vă propunem un interviu coonsistent cu  Tatiana Badan, președinte CALM, primar de Selemet, în care facem referinţă la realizările organizaţiei, dar şi la planurile de perspectivă.  Titlul interviului face, iarăşi, trimitere la condiţiile în care este nevoit să muncească edilii – PRIMARUL, ÎNCĂ UN DON QUIJOTE. CE AU FĂCUT GUVERNAREA ȘI OPOZIȚIA PENTRU APL? 

Tot în „Vocea” urmăriţi cum primarii aduc Europa acasă şi în ce localităţi au ajuns experţii CALM, în cadrul campaniei de informare privind Acordul de ascoiere la Uniunea Europeană.

Vă propunem să citiţi şi un articol despre un proiect derulat cu succes de CALM şi materializat în mai multe studii, care au devenit instrumente de lucru pentru primari, şi anume  „APROVIZIONAREA CU APĂ ȘI CANALIZARE: PROVOCARE PENTRU APL, PRIORITATE PENTRU CALM!” 

Lectură plăcută!

Ziarul Vocea Autorităților Locale nr.7(15), 2014

CLICK AICI pentru a vizualiza sau descărca Ziarul 

Imprimare