Primul număr din acest an al ziarului „Vocea Autorităților Locale aduce în atenția publicului unele dintre rezultatele autorităților publice locale din anul care tocmai s-a încheiat. O realizare de care ne bucurăm este faptul că în bugetele locale vor veni mai multe venituri. Nu putem să nu apreciem distincția oferită de TVR Moldova Congresului Autorităților Locale din Moldova pentru cooperarea cu România. Menționăm doar că în ultimii ani, datorită cooperării CALM cu asociațiile autorităților locale din România au avut loc sute de înfrățiri între comunitățile locale din cele două state, iar recunoașterea de către o instituție din România a acestei realități ne responsabilizează și mai mult.

Primarii CALM au fost premiați pentru cele mai bune practici implementate în 2017 și 2018. Care sunt aceste practici aflăm în noua ediție a ziarului „Vocea Autorităților Locale

În ultimul trimestru al anului trecut CALM a participat la o nouă sesiune a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei iar reprezentanții acestei instituții europene au întreprins o vizită de post-monitorizare în Republica Moldova. Care au fost subiectele abordate în cadrul acestor evenimente citim la paginile doi și trei ale ziarului.

Primarii sunt forța ce a generat rezultatele pe care le au partidele – este concluzia directorului executiv al CALM Viorel Furdui și a directorului executiv ADEPT Iurie Boțan desprinsă din cadrul emisiunii Regionalii (detalii aflăm de la pagina 4 a ziarului).

După alegerile locale generale din 20 octombrie 2019, CALM a avut mai multe întrevederi cu primarii din teritoriu. Aceste evenimente sunt reflectate la paginile 5-7. Care a fost motivul întrevederii ce a avut loc în Serbia a femeilor-primar din Sud-Estul Europei, dar și a experților NALAS din domeniul apei și sanitației aflăm la paginile 8 și 9.

La rubrica „Ai noștri, ca brazii vă invităm să-i cunoașteți pe președintele raionului Dondușeni Valentin Cebotari; primarul municipiului Bălți Renato Usatîi;  primarul orașului Telenești Vadim Lelic; primarul orașului Ocnița Victor Artamaniuc; primarul de Peresecina, Orhei Valentina Buzu; primarul de Mereșeuca, Ocnița Emilia Albu; primarul de Ciorești, Nisporeni Valeriu Guțu; primarul de Cărpineni, Hâncești Ion Cărpineanu; primarul comunei Stăuceni Alexandru Vornicu; primarul orașului Călărași Ion Olari; primarul comunei Gangura Ialoveni Marcel Bobeica; primarul orașului Criuleni Mihail Sclifos; primarul de Cotiujeni, Briceni Mihai Ursu ; primarul comunei Berlinți, Briceni Viorica Oleinic; primarul de Corbu, Dondușeni Victor Slipenchi; primarul comunei Larga, Briceni Radu Urechean; primarul comunei Colicăuți, Briceni LIlian Țapu; primar de Cernoleuca, Dondușeni Ala Mazureac; primarul de Sauca, Ocnița Iraida Jitari; primarul de Plop, Dondușeni Aureliu Guțan.

Acestea, dar și alte subiecte de interes pentru APL, dar și pentru toți cetățenii cărora le pasă de comunitățile lor aflăm în noul număr al ziarului „Vocea Autorităților Locale. Oamenii informați sunt puternici

Ana Moraru, Serviciul de Comunicare al CALM

Fișier:

Ziarul „Vocea Autorităților Locale nr. 1 (70), 2020

 

Imprimare