Evenimentul dedicat Zilelor Diasporei, ediția 2022 este tot mai aproape, ceea ce înseamnă că și pregătirile sunt în toi. Cu dor de țară, cu idei noi și cu dorința de a se implica, pentru a aduce acasă talente din cadrul asociației pe care o reprezintă, Nicolae Plushkis, preşedintele Societăţii Culturale „Dacia” din Karaganda (Kazahstan) a vizitat Biroul relații cu diaspora.

Nadejda Zubco, șefa Biroului i-a mulțumit oaspetelui pentru interesul manifestat, pentru Zilele Diasporei, dar în mod special pentru activitatea prodigioasă, demnă de toată aprecierea, pe carte o desfășoară în țara gazdă. Totodată, Nadejda Zubco a apreciat prezența membrilor Societăţii Culturale „Dacia” din Karaganda la activitatea dedicată Zilei Universale a Iei, având în vedere faptul că atât președintele asociației, Nicolae Plushkis, cât și coechipierii săi din cadrul asociației sunt adevărați promotori ai portului popular și a valorilor culturale ale Republicii Moldova.

Liderul Societății „Dacia” din Karaganda a făcut cunoștință cu draftul agendei pentru Zilele Diasporei, pentru a identifica posibilitățile, ca asociația să fie reprezentată la eveniment de oameni frumoși, cu aptitudini deosebite care și-au planificat o vacanță, în Republica Moldova, pentru perioada menționată. De asemenea, Nicolae Plushkis a menționat subiectele ce prezintă interes pentru diaspora din Kazahstan și sugestia ca acestea să fie puse în discuție la Zilele Diasporei.

În acest context, amintim că anual, la sfârșitul celei de-a treia săptămână a lunii august, la Chișinău se organizează Zilele Diasporei, pentru cetățenii RM, stabiliți peste hotare. De această dată evenimentul se va desfășura în format hibrid.

Imprimare