Congresul Autorităților Locale (CALM) a pregătit o ediție specială a ziarului Vocea APL, în paginile căreia au fost inserate mai multe instantanee din cadrul proiectelor inițiate cu suportul partenerilor internaționali de dezvoltare și menite să aducă schimbarea în localitățile RM.
Astfel, în prima pagină, puteți citi un interviu consistent cu Scott Johnson, omul care a condus Proiectul USAID de susţinere a Autorităţilor Locale din Moldova (LGSP) în perioada 2012-2015. Colonel în rezervă şi o personalitate inspiraţională, a ajuns în țara noastră după un drum lung prin mai multe state ale lumii. Scott Johnson a acumulat o experiență impresionantă în domeniul administrației publice, activând în calitate de manager de oraș în Portsmouth, Ohio, Oklahoma City şi Cincinnati, SUA. A activat în cadrul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională în România, Irak şi Afganistan, implementând proiecte care au impulsionat schimbarea în activitatea APL din aceste țări. La sfârșitul misiunii în RM, Scott Johnson a răspuns la mai multe întrebări privind desfășurarea procesului de descentralizare. 
Tot în acest număr, găsiți o corespondență din cadrul Întrunirii Trimestriale a Primarilor de Orașe. Organizarea și desfășurarea întâlnirilor și dezbaterilor cu participarea primarilor de oraşe a avut loc sub egida CALM, partener USAID în procesul de susținere a APL. La acest forumProiectul USAID de Susținere a Autorităților Locale din Moldova (LGSP) și Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), au semnat un Memorandum de Colaborare.
În ziar  regăsiți și o retrospectivă a celor mai importante proiecte derulate în localitățile RM. În perioada 2013-2015, Programul Comun de Dezvoltare Locală Integrată a contribuit la promovarea cooperării intercomunitare în Republica Moldova, prin încurajarea APL să coopereze între ele pentru îmbunătățirea și eficientizarea serviciilor publice locale. În acest sens, 10 clustere teritoriale de primării, au fost sprijinite să se consolideze în jurul unor soluții comune pentru crearea unor servicii de calitate.
O altă dimensiune a migrației este laitmotivul uni serii de reportaje inserate în paginile ziarului. Este vorba despre noile oportunități pentru primari de dezvoltare a localităților oferite de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova, care a lansat Proiectul „Integrarea Migrației în Dezvoltarea Locală (denumirea prescurtată – „Migraţie şi dezvoltare locală (MiDL). Acesta presupune abilitarea și mobilizarea migranților pentru o dezvoltare locală durabilă. Acest proiect este parte componentă a unei intervenții multianuale a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în domeniul migrației și dezvoltării (M&D) și va fi implementat în cadrul unui parteneriat cu alte două proiecte de către Misiunea în Moldova a Organizației Internaționale pentru Migrație și Agenția Internațională pentru Informație din Țara de Origine (IASCI/NEXUS).

Fișier:
Imprimare