Deputatul socialist Vasile Bolea ar fi făcut mai multe interpelări la Poliție, prin care solicită verificarea mai multor surse de finanțare pentru anumite cheltuieli făcute de autoritățile din localitatea Feștelița, raionul Ștefan Vodă. Despre aceasta anunță însăși primarul de Feștelița Nicolae Tudoreanu.

Potrivit lui Tudoreanu, socialistul a cerut verificarea finanțărilor pentru cheltuielile privind reparația Casei de Cultură din satul Feștelița, reparația Monumentului Eroilor căzuți în cel de al II Război Mondial și reparația clădirii filialei Școlii de Arte din Feștelița.
„Stimați prieteni, inițial nu am dorit să iau în serios informațiile auzite săptămâna trecută, precum că deputatul PSRM Vasile Bolea, a făcut interpelări la Poliție să verifice unele finanțări, ale unor lucrări executate de Primărie, din diverse surse în anul 2020, dar Gluma nu e Glumă…. Azi dimineața mă trezesc cu 3 asemnea interpelări……
 
Precum că, la informațiile parvenite de la cetățenii din satul Feștelița, deputatul solicită verificarea cheltuirii sumei de 447 mii lei, alocați dintr-un Fond de Rezervă (fără să fi precizat), pentru reparația casei de cultură din satul Feștelița, iar la casa de cultura acoperișul curge, mobilierul este în stare proastă. Deasemenea, se solicită verificarea cheltuirii sumei de 25 mii lei, alocate de Consilul Raional, pentru reparația Monumentului Eroilor căzuți în cel de al II Război Mondial, precum și suma de 150 mii lei, alocată prin Legea Bugetului de Stat 2020 pentru reparația clădirii filialei Școlii de Arte din Feștelița….”, scrie Tudoreanu pe pagina sa de Facebook. 
Edilul a argumentat cheltuielile și l-a invitat pe deputatul socialist să viziteze aceste obiective. 
„Dle Deputat Vasile Bolea, vă invit personal să vizitați aceste obiective, poate să și organizați întâlniri cu alegătorii în casa de cultură, renovată cu bani europeni încă în anul 2009, acoperișul nu curge, iar sala de spectacole cu 450 locuri, cât și spațiile adiacente sunt în stare excelentă după 12 ani de la renovare și dotare.În 2020 nici un leu de nicăieri nu au fost alocați pentru Casa de Cultură.. Referitor la cei 25 mii lei alocați pentru renovarea monumentului, vreau să vă informez că Primaria Feștelița a mai adăugat 15 mii și a pavat curtea monumentului. Iar clădirea filialei Școlii de Arte arată ca o bijuterie în aer liber”, menționează edilul. 
Totodată, Tudoreanu se întreabă la ce bun este intimidat de către socialiști și spune că nu se teme de asemenea lucruri. Primarul mai sugerează că prin așa mod, intimidând autoritățile locaole, socialiștii ar dori să acumuleze mai multe voturi la anticipate. 
„La ce bun aceste intimidări?????? Eu nu candidez la funcția de Deputat! Vreau să văd (dacă sigur e adevărat că la cererea unor cetățeni din satul Feștelița) cetățenii din Feștelița, la care le-a curs apă de ploaie în cap, asistând la spectacole și activități culturale sau li s-a rupt scaunul pe care au stat?????? Să știți că primarii au și ei Universități, sunt responsabili. Dacă azi mai răsuflă câte un sat binișor este meritul Primarilor cu siguranță. Nu mă sperie asemenea lucruri,dar oare un Deputat care mai vrea Deputat nu crede Instituțiile Statului cu competențe în domeniulu controlului Cheltuielelor Publice?????… Chiar credeți că prin intimidări ve-ți strânge mai multe voturi la 11 iulie???”, a conchis primarul. 
Nicolae Tudoreanu este cunoscut ca un primar cu viziuni pro-românești și pro-europene și mereu a dezvoltat în localitatea pe care o conduce proiecte cu susținerea financiară a României și Uniunii Euorpene.
 
Amintim că, pe 3 iunie 2021, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a publicat dovezi că socialiștii, împreună cu Poliția, intimidează primăriile care nu sunt conduse de exponenți ai PSRM. Parlamentarul a publicat o interpelare a socialistului Vasile Bolea care a solicitat organelor de drept să investigheze „administrarea defectuasă a bugetului local” și „irosirea neconformă a banului public” a unei primării.

Detalii: DOC // Litvinenco publică dovada că mai mulți primari sunt intimidați de Poliție la indicația PSRM

Tot pe 3 iunie 2021, președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a formulat un denunț penal în atenția Procurorului General al Republicii Moldova în care a solicitat luarea imediată de măsuri ferme împotriva tuturor celor care coordonează un atac direct împotriva autonomiei autorităților publice locale și o persecutare a persoanelor pentru viziunile lor politice, ce au ca scop obținerea unui control asupra mai multor APL.

Recent, mai mulți primari de sate, comune, orașe și municipii și reprezentanți ai Autorităților Publice Locale (APL), din diverse regiuni ale Republicii Moldova, au bătut alarma în privința inițierii, din partea organelor de anchetă și control, a unor controale inopinate, inclusiv la indicația unor deputați, concurenți electorali. În aces sens, primarii și reprezentanții APL-urilor au înaintat un demers Președintelui R.Moldova, Guvernului, Comisiei Electorale Centrale, Consiliului Europei, Procurorului General, concurenților electorali și societății civile din Republica Moldova, prin care au cerut stoparea tuturor acțiunilor de intimidare și presiune asupra primarilor și administrației publice locale.
Imprimare