Un moment de solidaritate cu poporul ucrainean, cu primarii și primarele din Ucraina a avut loc  în cadrul Conferinței Naționale a Femeilor Primare: „Rolul și contribuția femeilor lidere în promovarea dezvoltării locale durabile și incluzive”. Ansamblul de bărbați primari „Speranța CALM-ului” au interpretat pe scena Palatului Republicii din Chișinău melodiile „Chervona ruta” și „Cât trăim pe acest pământ”. Primarii și primarele din scenă și din sală au cântat împreună, drapelul țării vecine fiind prezent în mâinile multor primari și primare din Republica Moldova.

Moderatoarea evenimentului, experta CALM Nadejda Darie, a declarat că autoritățile publice locale din Republica Moldova sunt alături de poporul ucrainean în lupta sa pentru o viață liberă și demnă. „Ucrainenii vor pace, moldovenii vor pace, toată lumea care are ceva sfânt și oameni dragi vrea pace, iar puterea noastră vine din dragoste și unitate.” Primarul de Zberoaia, Nisporeni, Dinu Guțuțui, de asemenea, a îndemnat toți participanții la eveniment să aibă grijă de Republica Moldova, dar și să fie solidari cu poporul ucrainean care luptă pentru libertatea țării lor, dar și a întregului continent.  Primarii din scenă au scandat Slavă Ucrainei și Slavă Eroilor.

Conferința Națională a Femeilor Primare: „Rolul și contribuția femeilor lidere în promovarea dezvoltării locale durabile și incluzive” a avut ca obiectiv scoaterea în evidență a importanței liderismului feminin în dezvoltarea unui cadru incluziv la nivel de comunități locale, prin promovarea egalității de gen, păcii și coeziunii sociale în Republica Moldova. În Republica Moldova sunt 201 de femei primare.

Imprimare