Primăria municipiului Bălţi a organizat ieri Ziua uşilor deschise. Acţiunea a fost prilejuită de Ziua profesională a funcţionarului public, marcată în R. Moldova pe 23 iunie, transmite MOLDPRES.

Pentru doritorii de a se familiariza cu activitatea administraţiei publice locale a fost organizată o excursie prezentată de secretarul Consiliului municipal Bălţi, Irina Serdiuc. “Am organizat pentru prima dată o asemenea activitate informativă. Ne-am dori ca tinerii să cunoască cu ce se ocupă lucrătorii primăriei şi aleşii locali, or, cine ştie poate printre copiii care au venit azi aici sînt viitori primari, şefi de secţii, consilieri sau miniştri”, a menţionat Irina Serdiuc.

Potrivit funcţionarei, în viitorul apropiat urmează a fi creat un Consiliu municipal de alternativă, creat din tineri. Aceştia vor putea înainta idei şi propuneri cu privire la îmbunătăţirea vieţii comunităţii.

Referindu-se la instituirea Zilei funcţionarului public, Serdiuc a subliniat că “este un fapt binevenit”. “Înseamnă că munca funcţionarilor este apreciată la justa valoare. Actualmente, la Bălţi nu este atît de simplu de a te angaja la primărie. Acum doi ani, căutam oameni, pe cînd în prezent trebuie să organizăm concursuri de angajare, pentru că avem cel puţin doi candidaţi la o funcţie vacantă”, a subliniat secretarul Consiliului municipal Bălţi, citat de portalul esp.md.

Ziua funcţionarului public a fost instituită în R. Moldova în anul 2012.

Imprimare