Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), în parteneriat cu Proiectul de implicare civică în guvernarea locală MĂ IMPLIC, la data de 24 mai 2022, a organizat un eveniment online de lansare a E-Platformei pentru Guvernarea Locală https://e-platforma.calm.md/, la care au participat circa 150 de reprezentanți ai APL, precum și parteneri de dezvoltare.


E-Platforma pentru Guvernarea Locală este elaborată, dezvoltată și pusă în funcțiune în cadrul Proiectului de implicare civică în guvernarea locală “Mă Implic”, implementat de Skat Consulting Ltd, cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC). Evenimentul de lansare a E-Platformei pentru Guvernarea Locală s-a desfășurat în contextul acordului de cooperare dintre CALM și Proiectul MĂ IMPLIC, la capitolul ce ține de oferirea suportului pentru instituirea unei platforme online de asistență și expertiză pentru APL și operatorii de servicii de gospodărie comunală.


Scopul principal al evenimentului a fost de a informa participanții despre posibilitățile oferite de E-Platformă: dezvoltarea și furnizarea de instruiri, servicii și resurse, accesibile într-un singur spațiu informațional, 24/7 din orice locație din țară.

E-Platforma pentru Guvernarea Locală va răspunde nevoilor de dezvoltare profesională ale membrilor CALM și ale furnizorilor de servicii, permițându-le să-și îmbunătățească calitatea pregătirii profesionale, să digitalizeze aceste procese și să facă dezvoltarea profesională mai accesibilă și utilizată pe scară largă.


Totodată, E-Platforma va contribui la consolidarea și dezvoltarea instituțională a CALM, prin diversificarea și implementarea practică a serviciilor online, printr-o mai bună comunicare între toate organele și rețelele profesionale ale CALM, precum și va crea premisele pentru cooperarea și schimbul de bune practici între diverse instituții și profesioniști.

Imprimare