În luna mai, Programul „Satul European” a înregistrat finalizarea cu succes a 10 proiecte importante, grație suportului financiar în valoare totală de 35,6 de milioane de lei oferit de Guvernul Republicii Moldova.

Astfel, în comunele Rădeni, raionul Strășeni, precum și Bălășești raionul Sîngerei, au fost construite  terenuri de joacă moderne.

Locuitorii din  satul Borogani, raionul Leova, și cei din Florițoaia Veche, raionul Ungheni, beneficiază de lumină pe străzi.

De asemenea, Casa de cultură din satul Copăceni, raionul Sîngerei, a fost modernizată, și asigurată cu  facilități și echipamente noi pentru desfășurarea evenimentelor culturale și sociale.

Scuarul public central din localitatea Zîrnești, raionul Cahul, a fost amenajat și renovat, oferind un spațiu atrăgător pentru recreere și relaxare.

Totodată, Grădinița din satul Aluniș, raionul Rîșcani, a beneficiat de construcția unei anexe moderne, asigurând un mediu educațional adecvat pentru cei mici.

Parcul de cultură și agrement „Bunica Ioana” din satul Ciulucani, raionul Telenești, a fost amenajat, oferind o oază de relaxare și divertisment pentru locuitori.

A fost reparat acoperișul Gimnaziului-grădiniță din satul Ferapontievca, UTA Găgăuzia, asigurându-se un mediu sigur și protejat pentru educație.

Locuitorii orașului Ialoveni au deja acces la servicii de sanitație de calitate și un mediu nepoluat, prin construcția rețelelor de canalizare.

Aceste proiecte sunt doar câteva exemple de reușite ale Programului „Satul European” și care demonstrează angajamentul Guvernului Republicii Moldova de a sprijini dezvoltarea durabilă a comunităților rurale și îmbunătățirea vieții locuitorilor. Până în prezent, Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală a înregistrat 116 proiecte finalizate.

Imprimare