În prezent, au loc lucrări intense de construcție a sistemului de canalizare a apelor uzate în satul Petrunea, raionul Glodeni.

Proiectul  implică construirea a 0,7 km de rețea de canalizare, o stație modernă de epurare a apelor, și două platforme la stațiile de pompare, toate luminate pentru siguranța maximă.

Cu această inițiativă, va fi asigurat accesul la sistemul de canalizare pentru aproximativ 650 de gospodării, locuite de peste 2000 de oameni. Totodată, de beneficiile proiectului vor avea parte și 6 instituții publice, precum și 6 agenți economici, ceea ce va spori eficiența serviciilor acordate și a igienei în ceea ce privește gestionarea deșeurilor și a apei uzate.

Proiectul se realizează grație investiției Guvernului Republicii Moldova care a alocat 2,4 milioane de lei din FNDRL, și, de asemenea, Guvernului României pentru contribuția de 1,6 milioane de lei.

Proiectul este finanțat prin Acordul dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova, privind implementarea  programului de asistență tehnică și financiară, în baza unui ajutor nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova.

Imprimare