S-au finalizat lucrările de renovare a Casei de Cultură din comuna Coșcodeni, raionul Sîngerei. Cu o finanțare de aproape 418 mii de lei din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională Locală (FNDRL), proiectul a contribuit la revitalizarea edificiului.

Unul dintre cele mai notabile obiective ale proiectului vizează fațada clădirii, care este restaurată în întregime. Aceasta, redă frumusețea și autenticitatea clădirii, oferind astfel un spațiu primitor pentru evenimentele culturale și comunitare. Prin această renovare, s-a pus accent pe conservarea și promovarea patrimoniului cultural local.

Urmare a implementării proiectului, cele mai impresionante Festivaluri din regiune „ Folclorul la el acasă”, „Cântecul Pascal”, „La umbra nucului bătrân”,  vor aduce revelație în inimile a peste 2500 de locuitori ai comunei.

Totodată, în jur de 1200 de locuitori ai satului Ciuciuieni, același raion, pot merge în siguranță pe străzile localității, în timpul serilor târzii și al nopților. În localitate s-a modernizat sistemul de iluminat public, prin proiectul de dezvoltare locală care face parte din programului „Satul European Expres”

Prin proiectul recent încheiat, a fost extins gradul de iluminat public pe o suprafață de peste 200 de metri, iar 175 de noi corpuri de iluminat, au fost instalate strategic.

Amintim că, în cadrul Programului „Satul European Expres” au fost aprobate spre finanțare 399 de proiecte, iar 25 dintre ele s-au finalizat cu succes.

Imprimare