Lidia Vacari este primară la primul mandat în satul Oclanda, raionul Soroca. 

Localitatea a fost  atestată documentar  în anul 1729, este amplasată la 28 km de  orașul Soroca și 153 km de or. Chișinău. Oclanda este situată  între două dealuri cu denumirea Traian, la o distanță de  0,5 km de râul Nistru și  este despărțită în două jumătăți  de râulețul Murgulet. În present, în Oclanda locuiesc 530 de oameni,  majoritatea se ocupă cu agricultura , apicultura ,pomicultura,  creșterea animalelor. În sat activează Primăria , școala primară-  grădinița , Centrul Medicului de familie , Centrul pentru tineret Oclanda unde își desfășoară activitatea corul sătesc ,, Oclandcianca ,, Biserica satului ,,Nașterea  Maicii Domnului, 2 magazine , 6 gospodării țărănești, producători agricoli etc .

La finalizarea lucrărilor de câmp se organizează o festivitate  pentru  omagierea celor mai buni lucrători. De asemenea, Centrul pentru tineret Oclanda  organizează diverse festivități pe parcursul întregului an: ,,Anul Nou , Ajunul Crăciunului , Sfântul Vasile, Maslenița , 8 martie , 1 iunie , Ziua satului , Sfântul Andrei etc.  În localitate există o  casa boierească înființată în anul 1916.                                        

Oclanda nu s-a înfrățit cu nicio localitate, dar primara spear că acest vis va deveni realitate. 

Printre obiectivele primarei sunt: restaurarea casei boierești, dezvoltarea  infrastructurii satului, atragerea tinerilor în sat  și a investitorilor pentru a fi create locuri de muncă.

Motto-ul Lidiei Vacari este: ,,Fă ce trebuie să faci pâna poți face ceea ce vrei să faci,, dar și ,, Nici o data nu eșuezi pâna nu te oprești din a încerca” .

Imprimare