Gala Studenților Originari din Republica Moldova (GSORM), fenomenul recunoașterii tinerilor studenți moldoveni cu rezultate academice remarcabile peste hotare, revine în plină forță și dă startul celei de-a IX-a ediții. 
 

Anul acesta, echipa organizatorică are drept scop să valorifice și să facă auzite istoriile și reușitele tinerilor moldoveni ambițioși; să promoveze talentul acestora și să fortifice identitatea culturală în diasporă. Efortul tinerilor trebuie să fie recunoscut și apreciat, pentru că în spatele succesului stau nopți nedormite și sacrificii enorme. Prin urmare, Gala din acest an vrea să formeze o comunitate de mentori, ambasadori și viitori membri ai acesteia pentru a tinde spre un scop comun: promovarea tinerilor cu dorință de a face o schimbare și susținerea reîntoarcerii lor acasă.

În concurs sunt propuse cinci categorii de bază și două premii speciale, la care se pot înscrie toți tinerii originari din Republica Moldova, care își fac studiile universitare în afara țării. Astfel, categoriile de bază, premiate în cadrul GSORM 2021, sunt următoarele: Licență, Masterat, Doctorat, Erasmus și Arte. Premiile speciale Repatriot și Francofonie vor fi înmânate studenților în baza alegerii juriului.

Criteriile de selecție pentru fiecare candidat(ă) sunt următoarele:
# Excelența academică și profesională;
# Activitatea extracurriculară;
# Promovarea Republicii Moldova;
# Implicarea în dezvoltarea Republicii Moldova.

Detalii despre fiecare criteriu găsiți AICI. Dacă te regăsești în criteriile propuse mai sus, ești așteptat(ă) să te înscrii în concurs. Completează acest formular, până la 31 octombrie 2021.

În acest an echipa organizatorică GSORM 2021 este formată din nouă tineri entuziasmați, diferiți, dar cu interese comune. Printre aceștia se enumeră atât foști premianți, cât și tineri care au fost aleși printr-un concurs public la începutul acestui an. Cei care vor contribui la organizarea evenimentului sunt: Valeria Lembas, Cristian Spătaru, Constantin Copăceanu, Ambrozie Țurcanu, Carolina Dascal, Iulia Tvigun, Mihaela Furculiță, Ana Gurdiș și Iuliana Venderev.

Imprimare