Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) cu suportul Proiectului de Implicare Civică în Guvernarea Locală MĂ IMPLIC lansează din data de 24 octombrie 2022 cursul online “Repere privind serviciul public la nivel local. Descentralizarea serviciilor publice”. Acesta va putea fi accesat pe E-Platforma pentru Guvernarea Locală e-platforma.calm.md după înregistrarea și logarea pe platformă.

Accesul la curs va avea loc în baza introducerii unei chei de acces ce va fi livrată beneficiarilor (membrii CALM, care au achitat cotizația de membru), care vor trimite o solicitare în acest sens către serviciul de asistență al E-Platformei – Helpdesk sau la adresa de e-mail e-platforma@calm.md.  Persoană de contact: Carolina Furdui – 079588132.

În cadrul cursului vor fi studiate noțiunea și categoriile de servicii publice; principiile și normele etice în serviciul public; aspecte privind reglementarea funcțiilor publice la nivel local; organizarea și funcționarea unor servicii publice de gospodărie comunală.

Durata acestuia va fi de 4 săptămâni, fiind accesibil 24/7 (6 ore pe săptămână: 1 sesiune de 3 ore online + 3 ore lucru individual).

Cursul este destinat primarilor, consilierilor locali, secretarilor consiliilor locale, altor specialiști din primării și din domenii conexe.

Formator al cursului: Viorel Rusu, expert juridic CALM.

Notă: Ghidul beneficiarului și Instrucțiuni privind utilizarea E-platformei pot fi accesate AICI: https://e-platforma.calm.md/mod/resource/view.php?id=496

Imprimare