Funcționarii primăriei orașului Cantemir au posibilitatea să lucreze mai eficient datorită tehnicii oferite de Norvegia, proiect realizat de către Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), în cooperare cu Agenția de Cartografiere a Norvegiei Statens Kartverket și Agenția Relații Funciare și Cadastru (ARFC).

Primarul orașului Roman Ciubaciuc este convins că locuitorii din Cantemir au de câștigat în rezultatul acestui gest generos, deoarece se mărește viteza de lucru, dar și productivitatea funcționarilor din domeniul gestionării patrimoniului și planificării spațiale. „Implementarea oricăror tehnologii noi îmbunătățește calitatea serviciului public și actului administrativ, oferind noi posibilități de evidență, planificare și luare de decizii. Orașul Cantemir este beneficiarul unui alt proiect mare de eficiență energetică, o componentă importantă a căruia vizează utilizarea biomasei în calitate de resursă energetică. Cu ajutorul tehnicii oferite de Norvegia putem cartografia cu ușurință disponibilitatea biomasei pe teritoriul unității noastre administrativ-teritoriale. Implementarea acestui proiect este un exemplu foarte bun de cooperare între nivelul local și cel central al administrației publice, în realizarea cu succes a unor proiecte cu finanțare internațională.”

Specialista în reglementarea proprietății funciare Corina Graur susține că utilizând calculatorul performant, prin intermediul programelor specializate, pot fi efectuate cu ușurință acțiunile din cadrul monitoringului funciar și evidența altor obiecte și procese de pe teritoriul orașului. „În rezultat, putem identifica suprafețele de teren libere, cu potențial investițional, care pot fi oferite agenților economici pentru dezvoltare.”

Imprimare