În adresa CALM a parvenit o solicitare de aviz din partea Cancelariei de Stat privind proiectul definitivat al hotărârii Guvernului Cu privire la serviciul guvernamental de plăți electronice (MPay) (număr unic 501/CS/2020), autor – Cancelaria de Stat, în comun cu IP „Agenția de Guvernare Electronică”.

Proiectul hotărârii prevede aprobarea Conceptului serviciului guvernamental de plăți
electronice (MPay), Regulamentului privind modul de funcționare și utilizare a serviciului
guvernamental de plăți electronice (MPay), Regulamentului privind Registrul electronic de conturi personale, precum și a Listei autorităților/instituțiilor publice prioritare pentru integrarea și utilizarea serviciului guvernamental de plăți electronice (MPay).
Proiectul Regulamentului privind modul de funcționare și utilizare a serviciului
guvernamental de plăți electronice (MPay) substituie prevederile Hotărârii Guvernului nr. 280/2013 cu privire la unele acțiuni de implementare a Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice (MPay) și are drept scop reglementarea conținutului, modului de organizare, funcționare și utilizare a serviciului MPay într-o formă mai detaliată și organizată.
Printre elemente noi ale proiectului putem evidenția noua structură a serviciului MPay divizată pe componenta de încasare a plăților și cea de distribuire a plăților. Serviciul MPay va putea include și alte servicii aferente procesului de încasare și distribuire a plăților cum ar fi cele de facturare în scopul facilitării utilizării serviciului MPay în cazul lipsei capacității autorităților/instituțiilor publice de integrare cu sisteme informatice în cadrul serviciului MPay.

În acest context, CALM solicită tuturor membrilor săi si reprezentanților APL să expedieze propuneri, recomandări sau obiecții în privința proiectului în cauză la adresa de email info@calm.md

Imprimare