La Congaz, localitatea de unde începe construcția Liniei Electrice Aeriene de 400 kV pe direcția Vulcănești – Chișinău sunt în plină desfășurare săpăturile de fundație pentru primii piloni. Așa cum s-a anunțat de curând, după oferirea accesului în teren, începând cu data de 8 aprilie a fost mobilizată echipa de muncitori și pregătit șantierul de lucru cu începerea primelor lucrări.

Prin urmare, mai multe echipe de muncitori și tehnică specială au fost mobilizate în teren, fiind în derulare atât lucrările de excavare, cât și testările geologice, așa încât în scurt timp lucrările de construcție să se extindă în mai multe locații simultan.

Începând cu luna mai se planifică extinderea șantierului cu până la 7 locații.

Precizăm că noua Linie Electrică Aeriană va avea o lungime de 158 de km și va intersecta 8 raioane ale țării. Linia este foarte importantă pentru securitatea energetică a țării și va avea o capacitate ce ar putea asigura circa 50% din consumul de energie electrică a țării în perioada cu sarcină maximă.

Valoarea contractului este de circa 27 de mln. Euro, finanțați de Banca Mondială prin intermediul Proiectului de Dezvoltare a Sistemului Electroenergetic.

Imprimare