O frumoasă cooperare dintre Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), Agenția Relații Funciare și Cadastru și Agenția de Cartografiere a Norvegiei a rezultat cu dotarea a circa 150 de primării din Republica Moldova cu tehnică performantă și îmbunătățirea cunoștințelor funcționarilor din cadrul APL în domeniul utilizării datelor spațiale.  

În cadrul unei emisiuni la Radio Sputnik, expertul CALM Alexandru Morcov a declarat că cele circa 150 de primării din toate zonele Republicii Moldova au primit din partea poporului norvegian computere și imprimante de ultimă generație. „Acest suport va contribui la îmbunățirea procesului decizional și acordarea unor servicii mai bune în timp redus cetățenilor.”

Potrivit expertului CALM, APL vor putea utiliza  în actul administrativ datele spațiale de la nivel central și vor putea crea propriile seturi de date, astfel încât procesul decizional să reflecte cât mai exact realitățile din teritoriu.

Această colaborare dintre o asociație a autorităților locale, o agenție guvernamentală din Republica Moldova și una din afara țării este un exemplu de bune practici soldat cu rezultate ce deja dau roade.

CALM va iniția negocieri cu partenerii de dezvoltare pentru ca și alte primării să beneficieze de un asemenea suport. 

Imprimare