Relația dintre autoritățile locale din România și Republica Moldova marchează anul acesta un deceniu. Congresul Autorităților Locale din Moldova și Asociația Comunelor din România au reușit să apropie primarii de pe cele două maluri de Prut. Ulterior în acest proces s-a implicat și Asociația Orașelor din România. În tot acest timp au fost stabilite relații de prietenie, efectuate schimburi de experiență și implementate diverse proiecte atât la nivel local, cât și național. Despre aspectele acestei colaborări aflăm în cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM de la directorul executiv al CALM Viorel Furdui; primarul comunei Ciugud, județul Alba George Damian; primarul comunei Săbăoani, județul Neamț Valeria Dascălu; primarul comunei Grădina, județul Constanța, Gabriela Iacobici și primarul comunei Vorona, județul Botoșani, Aurel Ștefan.
Tot în cadrul acestei emisiuni expertul CALM Alexandru Morcov ne va explica de ce este nevoie de a acorda APL statutul de agent constatator în cazul ocupării abuzive a terenurilor publice, dar și de simplificare a procedurii de defrișare a arborilor care nu fac parte din Fondul Forestier. 
Emisiunea „La Înălțime cu CALM este transmisă sâmbătă, de la ora 10.00, la Eco FM; duminică, de la ora 14.10, la Jurnal FM și luni, de la ora 08.00 (în reluare de la ora 22.00) la postul de radio Vocea Basarabiei.

Vă mulțumim pentru că alegeți să fiți „La Înălțime cu CALM. Oamenii informați sunt puternici!

Fișiere:

Emisiunea „La Înălțime cu CALM partea I

Emisiunea „La Înălțime cu CALM partea II

Imprimare