Viceprimarul municipiului Chișinău Inga Ionesii a fost solidară cu primarii care s-au pronunțat împotriva eliminării unor taxelor locale.

„De mulți ani vorbim despre descentralizare dar ea rămâne pe hârtie, ceea ce nu permite autorităților publice locale să acumuleze bani suficienți la buget și să ofere servicii de calitate pentru cetățeni, să dezvolte localitățile.”

Potrivit viceprimarului, în municipiul Chișinău a fost inițiat un proces de revizuire a taxelor locale.  „Suntem categoric împotriva anulării taxelor propuse de Ministerul Finanțelor. Taxele de parcaj, de publicitate sau de organizare a licitațiilor sunt foarte importante pentru municipiu. Chiar și taxa pentru posesorii de câini trebuie să rămână, în toate țările Uniunii Europene aceasta există, nu este mare și nu împovărează pe cei care o plătesc”, a afirmat Inga Ionesii.

Viceprimarul a declarat că în cadrul unei întrevederi cu secretarul de stat al Ministerului Finanțelor Dorel Noroc va încerca să apere interesele tuturor APL-urilor .

în cadrul Consiliului de Administrare al CALM, împotriva plafonării/excluderii unor taxe locale s-au pronunțat și primarul municipiului Soroca Lilia Pilipețchi, primarul orașului Florești Iurie Gangan, primarul municipiului Strășeni Valentina Casian, primarul orașului Cricova Valentin Guțan, primarul orașului Sângerei Arcadie Covaliov, primarul de Ștefan Vodă Vladislav Cociu și mulți alți aleși locali din sate și orașe.

Ana Moraru, Serviciul de Comunicare al CALM

Imprimare