Satul Cişmichioi din raionul Vulcăneşti se va înfrăţi cu raionul Gölbaşı al municipalităţii Ankara. O înţelegere în acest sens a fost încheiată recent, în Turcia, de către primarii celor două unităţi teritorial-administrative, transmite MOLDPRES.

Cei doi primari s-au întâlnit în cadrul forumului internaţional cu genericul “Femeile în administraţia publică locală”, desfăşurat în capitala Turciei, unde primarul de Cişmichioi, Sofia Jecova, a participat la invitaţia  Agenţiei Turce pentru Cooperare şi Coordonare (TIKA).

În cadrul acestei întruniri, primarii au decis să aprofundeze relaţiile de colaborare, pe diferite segmente – economic, social şi cultural.

Acordul necesar stabilirii oficiale a relaţiilor de înfrăţire între localităţile din UTA Gagauz-Yeri şi Turcia va fi semnat în timpul apropiat, conform gagauzinfo.md.

În prezent, mai multe localităţi din autonomia găgăuză susţin relaţii de prietenie şi conlucrare cu sate şi oraşe din Turcia. De asemenea, TIKA a sprijinit în regiune mai multe proiecte de dezvoltare, sociale şi de infrastructură.

Imprimare