Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Orhei a instituit regim de carantină în satul Pohorniceni în legătură cu confirmarea unui caz de contaminare cu noul COVID-19. Măsura este aplicată pe o perioadă de 14 zile, începând cu 22 martie, ora 15:00. În caz de necesitate, perioada de carantină poate fi prelungită.

Drept măsuri de prevenire a răspândirii pandemiei se vor desfășura măsuri de identificare a locuitorilor din satul Pohorniceni posibili contactați cu pacientul infectat de COVID – 19.

În următoarele 14 zile, în localitate sunt restricționate deplasările din și în satul Pohorniceni. Toți locuitorii satului sunt obligați să respecte condițiile de autoizolare la domiciliu, iar angajații instituțiilor publice și private nu vor merge la serviciu pe durata regimului de carantină.

Lucrătorii medicali al Spitalului Raional Orhei vor acorda o atenție sporită pacienților din localitățile Pohorniceni, Piatra și Furceni.

De asemenea în sat va fi organizat un punct mobil de informare sonoră pentru locuitori, privind instituirea regimului de carantină.

În cadrul Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Orhei, a fost dispus de a verifica persoana infectată cu COVID – 19 asupra respectării regimului de autoizolare la domiciliu. În urma verificării, va fi luată decizia de a fi sau nu, trasă la răspundere conform legislației în vigoare, persoana în cauză.

Imprimare