Subiectele de discuție a mesei rotunde le-au constituit întrebările stringente ce țin de situația actuală în domeniul administrației publice locale inclusiv salarizarea persoanelor cu funcție de demnitate publica din cadrul APL.

Astfel discuția s-a axat asupra Declarației Asociației primarilor raionului Ialoveni adresate către Președintele Republicii Moldova, Prim-Ministru, Președintele Parlamentului, deputați și membri ai Guvernului Republicii Moldova.

Declarația în cauză a venit întru susținerea Adresării Congresului Autorităților Locale din Moldova din 06.12.2012 și a Declarației Asociației Primarilor din raionul Ialoveni din 17.12.2013, în legatură cu situația creată în domeniul salarizării persoanelor cu funcție de demnitate publica din cadrul APL.

Declarația Asociației primarilor raionului Ialoveni cuprinde un set de propuneri care vor permite depistarea mijloacelor financiare ce vor contribui la consolidarea bugetelor la nivel local.  În acelaș timp fiind menționat că toate propunerile/cerințele înaintate să nu afecteze sub nici o formă susținerea financiară centrală pentru unitățile administrativ-teritoriale în domeniile ce țin de competența statului.

Imprimare