Tatiana Badan este primar de Selemet, Cimișlia, la al treile mandat. În același timp, femeia deține funcția de președinte al Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova. Le reușește pe toate cu mult succes pentru că, spune ea „doarme mai puțin și muncește mai mult”. Ce alte secrete poate împărtăși femeilor primărița din Selement, aflați din materialul ce urmează.

Eforturile și succesele primarului de Selemet au servit drept imbold pentru ca femeia să devină coordonatorul Asociației tuturor primarilor și angajaților din domeniul autorităților publice locale din Republica Moldova. „Nu este simplu, este foarte responsabilă această funcție, mai ales atunci când țara se află într-un proces de democratizare, atunci când unele principii vechi mai funcționează e foarte greu să schimbi rapid anumite lucruri. E nevoie de foarte multă voință și de verticalitate, probabil și de dragoste de țară, dar și de multă putere de voință, curaj pentru a mobiliza colegii primari, cetățenii pentru a schimba ceva”, declară în materialul video Tatiana Badan.

Tatiana

Primărița de Selemet recunoaște că este un volum de muncă foarte mare, însă pentru a reuși, doarme mai puțin, dar muncește mai mult. Însă tot ea spune că „dacă nu ar face ea sau colegii ei această muncă, atunci cine să o facă?”. Tatiana Badan face multă activitate de voluntariat, însă, crede ea, fără aceasta nu am putea să avem succes în cadrul activității autorităților publice locale din toată Moldova.

„Importanți sunt oamenii mei din localitate și mă strădui pentru ei. Mă mobilizez și prind la curaj anume pentru dânșii, mă încurajez pentru a găsi soluții la majoritatea problemelor pe care le au. Când oamenii te înconjoară cu mult respect, aceasta te înaripează și îți dă puteri să răzbați acolo unde ei nu ajung”, mai declară primărița de Selemet, aflată la al treilea mandat în satul din raionul Cimișlia.

* Producțiile video au fost realizate în cadrul proiectului „Schimbarea percepţiei femeii în societate prin intermediul mass-media” implementat de CJI, în perioada septembrie 2013 -septembrie 2014. Proiect este sprijinit de Ambasada Olandei prin intermediul Programului Matra.

Foto: calm.md, europalibera.org

09.07.2014
Imprimare